»Det er helt afgjort et scoop«: 'Tøffe' får sin egen gin

Sammen med Aarhus Festuge har firmaet Spirit of Njord lavet ginnen ’Gin It Together’. I år har et Aarhus-ikon hjulpet til med ginnen. Et vaskeægte scoop, mener Festugen.

Artiklens øverste billede
Stig Tøfting var også med til indsamlingen af urterne til den nye gin. Pressefoto: Spirit of Njord.
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Man er noget ved musikken - eller i det her tilfælde nok nærmere noget ved fodbolden - når byens lokale festuge og en gruppe gin-nørder hiver fat i dig for at få dit besyv med på ingredienserne til en ny gin.

Men det er tilfældet for det aarhusianske fodboldikon og tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting.

For ’Plæneklipperen’, som den tidligere fodboldspiller også blev kendt som, har fået lov til at præsentere smagen af sine barndomsoplevelser i byen i en ny Aarhus Festuge-gin.

En opgave som hovedpersonen selv var glad for at blive stillet, da han blev kontaktet af stifterne fra gin-firmaet Njord, Lars Toke Graugaard og Troels Præst Andersen.

»Det bliver en meget speciel Aarhus Festuge-gin for mig, fordi den tager udgangspunkt i meget af den natur, jeg havde med at gøre som dreng. Alt fra hyldeblomst og hybenrose fra Tangkrogen, til æbler og pærer fra baggårdene på Frederiksbjerg og ikke mindst de kastanjer, jeg som barn sparkede ned fra træerne med fodbolde,« siger ’Tøffe’ i en pressemeddelelse.

Netop kastanjer tjente Tøfting fra barnsben ekstra håndører på. Det gjorde han ved at sparke fodbolde op i byens kastanjetræer og derefter sælge de nedfaldende kastanjer i Dyrehaven.

Også Aarhus Festuge har været inde over gin-samarbejdet. Et samarbejder som ,arketingsansvarlig festugen, Hans Jakob Konrad Stephansen, er meget begejstret over.

»Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Njord, som om nogen formår at tænke uden for boksen. Et af vores kernemål som Festuge er, at vi skal udfordre aarhusianernes forståelse for normalen,« siger Hans Jakob Konrad Stephansen, som fortæller videre:

»Og lige i den her sammenhæng, tror jeg ikke, at nogen havde forestillet sig, at der skulle være en kobling mellem Stig Tøfting og opskriften på årets Festuge-gin. Det er helt afgjort et scoop for Festugen, at han vil dele sin oplevelse af byen med os i en flaske gin.«

Selv har Tøfting gennem de senere år udviklet en interesse for gin, men blandingen af ingredienserne overlader han til de professionelle fra Njord, som skal forsøge at få den til at smage af eks-spillerens oplevelse af Aarhus helt tilbage fra byikonets barndom.

»Der er nok at vælge mellem, og det er jo ikke mig, der skal stå for at mixe det hele, så hvad der arbejder godt med hinanden, det lader jeg de gode herrer fra Njord finde ud af,« siger den tidligere AGF-mand og landsholdsspiler med et smil.

Resultatet er ifølge parterne blevet til »en kompleks og imødekommende gin med en tydelig frugtighed fra æbler, pærer og mirabeller og en fin floralitet fra hybenroser og hyldeblomster. Kastanjerne giver en nøddeagtig dybde til ’Gin It Together’, mens citronverbena fra Njords drivhus og enebær giver en citrusfriskhed.«

Og får man selv lyst til at give sig i kast med årets Festuge-gin ’Gin It Together’, så kan den købes i Aarhus Festuges webshop og koster 399 kroner stykket.

Men man skal være vaks ved havelågen for ginnen er produceret i et begrænset antal, så der er blot 600 flasker til rådighed, hvoraf de 300 kommer i offentligt salg via Aarhus Festuges webshop. Salg er efter først-til-mølle-princippet, og samtlige flasker er nummererede.

am

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.