Nyt madfirma vil gøre forstadsfamiliers liv lettere

Tidligere Michelin-kok har sammen med barndomsven skabt alternativ til takeaway og måltidskasser.

Artiklens øverste billede
Kokken Magnus Mondrup Knudsen har kastet sig ud i et nyt eventyr efter en lang og imponerende karriere i madfaget. Foto: Benny Kjølhede

God, sund mad og en hjælpende hånd til familier i forstæderne. Mod betaling, forstås. 

Velkommen til Mad Med Mondrup, der i februar begynder at bringe mad ud fra basen i Løgten ved Skødstrup.


Kokken Magnus Mondrup Knudsen lægger navn til firmaet, som han driver med barndomsven og ejendomsmægler Steinar Stefansson. De beskriver Mad Med Mondrup som en hybrid mellem takeaway og måltidskasser. 

»Man kan enten kigge forbi butikken og få et frisklavet måltid eller booke og få gratis levering til døren. Det er mad, der er lavet på dagen af lokale råvarer. Det skal være enkelt og godt, og det er det, fordi Magnus laver maden,« siger Steinar Stefansson.

Den er god nok. Magnus Mondrup Knudsen er dygtig i et køkken. Den 37-årige tidligere Michelin-kok startede i faget som 16-årig og har siden arbejdet på internationale toprestauranter. 

»Vi vil gerne skabe værdi for familier, der har travlt. Vi tilbyder, at der står en måltidskasse, som bare skal varmes op, til dem, når de kommer hjem,« siger Magnus Mondrup Knudsen.

Forstadsprojekt

Ifølge Steinar Stefansson skal Mad Med Mondrup være bæredygtig på flere måder. 

»Det skal være en bæredygtig forretning, og det skal være bæredygtigt for kundernes familieliv. Vi skal undgå madspild, og der skal være kortest mulig vej fra jord til bord,« siger han og fortsætter: 

»Vi vil gerne lidt tilbage til de gamle dyder, hvor man mødes omkring middagsbordet. Det har en stor værdi.«

Steinar Stefansson (tv.) og Magnus Mondrup Knudsen i september 2022. Foto: Mogens Greve

Mad med Mondrup leverer i første omgang til Hornslet, Rønde, Skødstrup og Hjortshøj. Ambitionerne er til mere, hvis efterspørgslen er det.

»Vi vil gerne være et forstadsprojekt, og vi har ikke planer om at bevæge os ind mod centrum, men når produktionen er oppe at køre, skal der ikke meget til, for at vi kan levere til Mårslet, Malling og Beder,« siger Steinar Stefansson og fortsætter:

»Mange i forstæderne skal køre 15 kilometer for at få et ordentligt måltid mad, der ikke er kedelig takeaway eller en måltidskasse.« 

Har I skabt det sted, du selv savner i landskabet, Steinar?

»Ja. Jeg er en familiefar til to børn på fire og fem år. Vi har kørt måltidskasser de seneste år, og det bliver lidt trivielt, og du er bundet af nogle abonnementsløsninger. Jo, der er blevet købt ind for dig, men du skal stadig finde tingene frem, tilberede maden og tage opvasken bagefter.«

Må ikke skuffe

Ifølge Magnus Mondrup Knudsen har firmaet som udgangspunkt kapacitet til at lave mad til 200 mennesker dagligt. Vil man have leveret til døren, koster en ret mellem 99-149 kroner. Retterne er færdiglavede og skal blot varmes i ovnen. 

Arbejdsfordelingen i det lille firma er til at overskue.

»Det er mig, der svinger gryderne, mens Steinar har ansvaret for al det kedelige, som jeg siger. Vi får lidt hjælp, men vi vil gerne sætte tæring efter næring,« siger Magnus Mondrup Knudsen.

De to venners største frygt er at starte ud med et produkt, der skuffer. 

»Der vil altid være nogle bommerter i opstarten, og vi vil skabe god service og teste vores koncept, inden vi breder os mere ud,« siger Steinar Stefansson.

Kommer du ikke til at savne livet som topkok på en anerkendt restaurant, Magnus?

»Nej, jeg er blevet mættet af det ræs, jeg har prøvet. Jeg er kommet til et sted, hvor min familie og fritid betyder meget for mig. Jeg er gået ned med stress tre gange, og jeg vil væk fra de lange vagter på 15 timer og en arbejdsuge på 80-90 timer. Jeg kan stadig se mig sig selv i øjnene med det her koncept.«

Magnus Mondrup Knudsen flyttede i 2022 til Hornslet med sin kone og to børn. 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.