Uvished om levetid: Sjældne børn et mysterium for Aarhus-læger

Der er nye børn og familier i ny sæson af 'De sjældne danskere'.

Artiklens øverste billede
Nalina og Noor får følgeskab af fire nye børn i den nye sæson af 'De sjældne danskere'. Foto: TV2.

’De sjældne danskere’ er tilbage med en ny sæson på TV2 Play fra 9. maj og på TV 2 16. maj.

Her kan danskerne igen møde søskendeparret Nalina og Noor, der denne gang får følgeskab af fire nye børn og deres familier, nemlig Mille, Konrad, Isabella og Mathilde.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse. 

Tre af de nye børn er lidt af et mysterium på Center for Sjældne Sygdomme. 

Lægerne er derfor på hårdt arbejde i jagten på de diagnoser, der er så vigtige for at komme den uvished til livs, som familierne kæmper med hver eneste dag i forsøget på at skabe et liv som alle andres - med håb, kærlighed og smil på læben. 

Vigtigt med en diagnose

Fælles for familierne er, at det er et livsvilkår at have et barn med en sjælden sygdom, og det er afgørende vigtigt at få en diagnose, så der kan sættes en behandling i gang.

»Det er vigtigt at finde ud af, hvad børnene fejler, så man får en fornemmelse for, hvordan fremtiden bliver,« siger Brian Nauheimer Andersen, overlæge, Center for Sjældne Sygdomme, Aarhus Universitetshospital.

En diagnose er nemlig ofte ensbetydende med, at familierne får svar på svære spørgsmål som sygdommens udvikling, behandling og levetid.

»Der er de senere år sket en stor og positiv udvikling indenfor diagnostikken af sjældne sygdomme. Det samme gælder behandlingen af sjældne sygdomme, blandt andet syndromer med overvækst. På Center for Sjældne Sygdomme på Aarhus Universitetshospital arbejdes der i samarbejde med Klinisk Genetisk Afdeling målrettet på at sikre, at patienter med sjældne sygdommen får stillet diagnoser så præcist som muligt, samt målrettet behandling af sygdommen, og de mange komplikationer, som ofte følger med,« siger Pernille Axél Gregersen, der er overlæge på Klinisk Genetisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Børn og familier i kamp

»I den nye sæson møder vi igen familier, der kæmper uden at se sig selv og deres børn som ofre. Det handler om, at man godt kan have et godt liv, selvom man ikke ligner alle andre. Og selvom det er hårdt for både børnene og deres forældre med indlæggelser, operationer og mange ubesvarede spørgsmål, er det også en varm serie fuld af smil, og som viser os alle, at man kommer langt med håb og kærlighed,« siger Nikolaj Daugberg, der er TV 2-redaktør på ’De sjældne danskere’.

Læs mere om børnene her

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

jro

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.