Restauratør opgiver kendt spisested
Restaurant Mejeriet lukker på det nationale hestesportscenter i Mårslet. Lokalerne skal fremover bruges til noget ganske andet.
En epoke med fester og finere gastronomi i Mårslet slutter snart.
Restaurant Mejeriet lukker sidst i september som en konsekvens af, at Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg har lejet selskabslokalerne ud til Frie Fagskoler, som efter sommerferien åbner Kustos Rideakademi – Vilhelmsborg Fri Fagskole.
»Når Vilhelmsborg har bestemt sig for at lave en friskole i de samme lokaler, er det desværre samtidig en afslutning på vores engagement,« beklager restauratør Jørgen Danielsen.
»Vi har investeret meget derude for at få tingene op på et niveau, som vi kunne lægge navn til. Det er så bare ærgerligt, at det er kommet hertil nu,« siger han.
Restaurant Mejeriet er kun åbent i weekenden, hvor der ikke er aktivitet på skolen, og derfor kunne restaurationsdriften i teorien godt have været fortsat, men det er ifølge restauratøren ikke muligt i praksis.
»Med den kontrakt, vi havde, kunne vi ikke bestemme over noget i hverdagene, og derfor har det været helt op til dem at styre de her ting. De ser skolen som en større indtægtskilde end os. Men det er uforeneligt at drive skole i hverdagen og restaurant i weekenden i de samme lokaler,« fastslår Jørgen Danielsen.
Store ambitioner
Med stjernekokken Allan Poulsen ved gryderne og den erfarne restauratør Martin Lemvig som strateg blev der i 2016 investeret og restaureret i lokalerne. Ambitionen var, at Restaurant Mejeriet skulle på landkortet som et gourmetspisested på højeste niveau.
Det lykkedes i vid udstrækning, og stedet opnåede fine madanmeldelser, men Martin Lemvig og Allan Poulsen er i dag fortid på restauranten. Restaurant Mejeriet blev i foråret 2019 overtaget af Jørgen Danielsen, som også driver Sjette Frederiks Kro, Café Casablanca, Tangkroen og Mor Anna i Aaarhus.
Restaurant Mejeriet har droppet a la carte-menuen og byder i stedet på søndagsbrunch og det faste koncept »en aften på Mejeriet« – tre retter efter køkkenets valg og fri bar til 595 kr.
Selv om det ifølge Jørgen Danielsen er gået udmærket, ønsker han dog ikke at flytte Restaurant Mejeriet til en anden lokation.
»Ikke som det ser ud lige nu. Nu har vi Tangkroen i det sydlige Aarhus kørt i stilling efter nogle store investeringer, og den koncentrerer vi os lige om. Vi har fem-seks fastansættelser i Mejeriet, som vi absorberer i vores andre restauranter« fortæller han.
Mange selskaber
Restaurant Mejeriet bliver ofte brugt til konfirmationer, bryllupper og fester, og da restauratøren ifølge eget udsagn kun har kendt til skoleplanerne i et par måneder har han nu en udfordring med at flytte omkring 40 selskabsbookinger.
»Vi har mulighed for at flytte nogle af bookingerne ind på Tangkroen. Men langt fra alle, for der er mange konfirmationer på Mejeriet, så nu har vi en udfordring,« erkender han.
Da det nationale hestesportscenter blev etableret på Vilhelmsborg i begyndelsen af 1990’erne, var det tænkt som en dansk hippologisk højborg, hvor der også skulle etableres en uddannelsesinstitution. Den mulighed er nu opstået, og det glæder direktør for Dansk Varmblod og Vilhelmsborg Casper Cassøe.
»Vi har valgt at opsige lejeaftalen på nogle af de lokaler, som Mejeriet kunne råde over, for at vi kunne gøre plads til skolen, så vi kunne leve op til grundtanken for de lokaler,« forklarer Casper Cassøe.
Han er dog ked af, at det ikke var muligt at finde en løsning, så Restaurant Mejeriet kunne fortsætte.
»De kan ikke se sig i det, uden at de har fuld rådighed over de store selskabslokaler. Vi synes, det er ærgerligt, men nu har vi en anden mulighed for at kunne bruge lokalerne noget mere, og det, synes vi, er vigtigere,« siger han.