Restauratør opgiver kendt spisested

Restaurant Mejeriet lukker på det nationale hestesportscenter i Mårslet. Lokalerne skal fremover bruges til noget ganske andet.

Artiklens øverste billede
Den kendte Aarhus-erhvervsmand Jørgen Danielsen, der står bag flere spisesteder i byen, overtog i 2019 Restaurant Mejeriet på Veilhelmsborg i Mårslet. Arkivfoto: Marie RavnFoto: Marie Ravn

En epoke med fester og finere gastronomi i Mårslet slutter snart.

Restaurant Mejeriet lukker sidst i september som en konsekvens af, at Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg har lejet selskabslokalerne ud til Frie Fagskoler, som efter sommerferien åbner Kustos Rideakademi – Vilhelmsborg Fri Fagskole.

»Når Vilhelmsborg har bestemt sig for at lave en friskole i de samme lokaler, er det desværre samtidig en afslutning på vores engagement,« beklager restauratør Jørgen Danielsen.

»Vi har investeret meget derude for at få tingene op på et niveau, som vi kunne lægge navn til. Det er så bare ærgerligt, at det er kommet hertil nu,« siger han.

Restaurant Mejeriet er kun åbent i weekenden, hvor der ikke er aktivitet på skolen, og derfor kunne restaurationsdriften i teorien godt have været fortsat, men det er ifølge restauratøren ikke muligt i praksis. 

»Med den kontrakt, vi havde, kunne vi ikke bestemme over noget i hverdagene, og derfor har det været helt op til dem at styre de her ting. De ser skolen som en større indtægtskilde end os. Men det er uforeneligt at drive skole i hverdagen og restaurant i weekenden i de samme lokaler,« fastslår Jørgen Danielsen.

Store ambitioner

Med stjernekokken Allan Poulsen ved gryderne og den erfarne restauratør Martin Lemvig som strateg blev der i 2016 investeret og restaureret i lokalerne. Ambitionen var, at Restaurant Mejeriet skulle på landkortet som et gourmetspisested på højeste niveau.

Det lykkedes i vid udstrækning, og stedet opnåede fine madanmeldelser, men Martin Lemvig og Allan Poulsen er i dag fortid på restauranten. Restaurant Mejeriet blev i foråret 2019 overtaget af Jørgen Danielsen, som også driver Sjette Frederiks Kro, Café Casablanca, Tangkroen og Mor Anna i Aaarhus. 

Restaurant Mejeriet har droppet a la carte-menuen og byder i stedet på søndagsbrunch og det faste koncept »en aften på Mejeriet« – tre retter efter køkkenets valg og fri bar til 595 kr.

Selv om det ifølge Jørgen Danielsen er gået udmærket, ønsker han dog ikke at flytte Restaurant Mejeriet til en anden lokation.

»Ikke som det ser ud lige nu. Nu har vi Tangkroen i det sydlige Aarhus kørt i stilling efter nogle store investeringer, og den koncentrerer vi os lige om. Vi har fem-seks fastansættelser i Mejeriet, som vi absorberer i vores andre restauranter« fortæller han.

Mange selskaber

Restaurant Mejeriet bliver ofte brugt til konfirmationer, bryllupper og fester, og da restauratøren ifølge eget udsagn kun har kendt til skoleplanerne i et par måneder har han nu en udfordring med at flytte omkring 40 selskabsbookinger.

»Vi har mulighed for at flytte nogle af bookingerne ind på Tangkroen. Men langt fra alle, for der er mange konfirmationer på Mejeriet, så nu har vi en udfordring,« erkender han.

Da det nationale hestesportscenter blev etableret på Vilhelmsborg i begyndelsen af 1990’erne, var det tænkt som en dansk hippologisk højborg, hvor der også skulle etableres en uddannelsesinstitution. Den mulighed er nu opstået, og det glæder direktør for Dansk Varmblod og Vilhelmsborg Casper Cassøe.

»Vi har valgt at opsige lejeaftalen på nogle af de lokaler, som Mejeriet kunne råde over, for at vi kunne gøre plads til skolen, så vi kunne leve op til grundtanken for de lokaler,« forklarer Casper Cassøe.

Han er dog ked af, at det ikke var muligt at finde en løsning, så Restaurant Mejeriet kunne fortsætte.

»De kan ikke se sig i det, uden at de har fuld rådighed over de store selskabslokaler. Vi synes, det er ærgerligt, men nu har vi en anden mulighed for at kunne bruge lokalerne noget mere, og det, synes vi, er vigtigere,« siger han.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.