Ny restaurant i Latinerkvarteret

Mefisto udvider med ny restaurant to huse længere nede ad gaden.

Artiklens øverste billede
Mefisto Restaurant & Gårdhave ligger i Volden 20. Den er kommet som en udvidselse til Volden 28, der nu hedder Mefisto Bistro & Beværtning. Pressefoto.
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Det er snart 20 år siden, Restaurant Mefisto åbnede, nu er og tiden inde til næste skridt, fremgår det af en pressemeddelelse.

Restaurant Mefisto åbner i dag onsdag 16. november en ny restaurant i Volden i Aarhus.

Kun to huse væk fra det gamle Mefisto. Lidt underligt, vil nogle nok tænke. Men ejerne af Mefisto har en god grund. Der har været markant pladsmangel gennem flere år på Restaurant Mefisto, og de har gennem flere år gået med udvidelsesdrømme.

Volden 28 er det gamle Mefisto. Den hedder i fremtiden Mefisto Bistro & Beværtning, og alt er som hidtil, på nær menukortet.

Mefisto Restaurant & Gårdhave hedder den nye restaurant, som ligger i Volden 20. Den nye restaurant har plads til 40 spisende gæster indendørs og 50 udenfor. Indretningen er franskinspireret. Den historiske bygning er renoveret med sans for detaljen, og ombygningen har taget mere end et år.

Vinskabene er specielt bygget til lokalet. De er lavet af egetræ fra Bourgogne af en snedker. Kunstneren Søren Behncke, også kendt som Papfar, har dekoreret væggene i vinbaren, med motiver malet direkte på væggene. En del af inventaret er købt i Frankrig gennem flere år, og inspirationen er fra 1920’ernes Paris. Baren ligger i nr. 18, men har fælles indgang med Mefisto Restaurant & Gårdhave.

Begge restauranter har åbent til frokost. Hos Mefisto Restaurant & Gårdhave bliver der bl.a. et klassisk smørrebrødskort med mere moderne smørrebrød, dog med respekt for smørrebrødets oprindelse. Menukortet i den nye restaurant bliver generelt større end hos “gamle” Mefisto Bistro & Beværtning.

Mefisto har altid været lig med ejeren, Lars Kyllesbech. Sådan er det sådan set endnu – langt hen ad vejen. Lars Kyllesbech drev før i tiden Restaurant Nouvelle på Gl. Strand. Her fik han i 1990’erne en stjerne i Michelin-guiden. Siden dengang har drømmen været at bygge en restaurant og gårdhave helt fra bunden.

Ejerkredsen også udvidet med Dines Eskildsen og Anders Dahlstrup.

Det nye sted får en gårdhave, der er nybygget. Her sidder man for sig selv, og der er en sjælden ro. Det bliver en oase med udsigt til domkirken. Gårdhaven er godt gemt, så man skal vide, den er der.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.