Finansiering rykker tættere på: Højbjerg får Danmarks største badmintoncenter

En ekstra hal til 35 millioner kroner skal realiseres i Højbjerg. Sportschef i Højbjerg Badminton Klub spår yderligere medlemsfremgang for Danmarks største badmintonklub.

Artiklens øverste billede
Sådan kommer den nye hal til at se ud. Illustration: Wullum Pasgaard Arkitekter

Den 51-årige gamle rundbuehal på Hjulbjergvej i Højbjerg får snart følgeskab, hvis det står til Højbjerg Badminton Klub. 

Gennem tre år har man arbejdet for at få bygget endnu en hal til ketsjersporten, som er særdeles populær i området. Målt på medlemmer er Højbjerg Badminton Klub med sine 975 medlemmer nemlig Danmarks største, og med endnu en hal er der planer om at fordoble antallet af baner fra 9 til 18, hvilket vil gøre det til Danmarks største badmintoncenter.

»For et år siden var vi så privilegerede, at Salling Fondene donerede fem millioner kroner til projektet. Nu har kommunen så bevilliget 7,5 millioner kroner, og det er vi utrolig taknemmelige for. Nu er vi så der, hvor der er flere fonde inde i billedet, der siger at de gerne vil hjælpe, hvis vi også selv finder nogle penge, og det er dét, vi er i gang med nu,« forklarer Michael Kjeldsen. 

Med en ny hal får vi mulighed for at opfylde vores målsætning om at fastholde unge spillere, som vi i øjeblikket må sige nej til, fordi vi simpelthen ikke har pladsen lige nu.

Michael Kjeldsen, sportschef i Højbjerg Badminton Klub

Han har været sportschef i den aarhusianske klub siden 2015, og det var også her, han begyndte sin trænerkarriere i 1987 ligesom han spillede her fra 1981.

35 millioner kroner

Den kommende badmintonhal skal ligge i forlængelse af den nuværende og er budgetteret til 35 millioner kroner. Den skal være en tro kopi af den oprindelige hal, hvor badmintonlegender som Camilla Martin og Peter Gade tidligere har slået deres folder.

Målet er selv at samle 2,5 millioner kroner ind, og derfor arrangerede klubben et dialogmøde med sponsorer den 1. maj, hvor der blæste positive vinde.

Den nye badmintonhal vil fordobler antallet af baner fra 9 til 18. Illustration: Wullum Pasgaard Arkitekter

»I Højbjerg Badminton Klub har vi en god og sund økonomi baseret på alle vores medlemmer plus vores gode sponsorer. Vi samlede 14 af de største til dialogmødet og fortalte dem om hele projektet. Vi har lavet det, vi kalder for Klub 250, som er en model, hvor man som virksomhed giver et bidrag og kan trække 250.000 kroner fra over de næste ti år i regnskabet. Dermed skal man som virksomhed af med 25.000 kroner om året, og det er spiseligt for mange,« siger sportschefen, der kan melde om flere tilsagn.

»Endnu har vi ikke fået nogle underskrifter, men vi er ved at få lavet nogle kontrakter, og dem skal jeg rundt og få underskrevet i de næste par uger. VI håber på, at mindst 10 ud af de 14 stiger på, så vi på den måde rejser 2,5 millioner kroner. Hvis det sker, er der stor sandsynlighed for, at to af vores store fondsansøgninger kommer i hus 1. juli, og så er vi klar til at trykke på knappen,« fastslår Michael Kjeldsen.

Herefter skal der en byggetilladelse i hus, og med en forventet byggetid på et år, kan der ifølge sportschefen stå en ny hal klar til brug i januar 2025. Til glæde for gamle og nye medlemmer. 

»Vi har ikke kunnet lade vores medlemstal vokse, fordi vi ikke har haft faciliteter til flere spillere. Så flere baner vil helt naturligt rykke medlemstallet, og vi vil kunne genstarte vores skoleprojekt med fire lokale skoler igen, hvor vi har erfaringer med, at det hvert år giver 60 til 80 nye badmintonspillere fra 7 til 10 år. Så med en ny hal får vi mulighed for at opfylde vores målsætning om at fastholde unge spillere, som vi i øjeblikket må sige nej til, fordi vi simpelthen ikke har pladsen lige nu,« forklarer Michael Kjeldsen.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.